Kostymer Herr

Kategorier
Filter
Matchande produkter (0)
Sortera:

Billiga Kostymer

Finns det något stiligare än en herre i en välsittande kostym eller kavaj? Tveksamt. De klassiska plaggen som funnits sedan långt bak i historien har en förmåga att se väldigt eleganta ut. Här kan du hitta klassiska blazer och kostymer och mer moderna modeller. Vi har allt från mörka formella varianter som fungerar till bröllop, begravningar och högtider till avslappnade färgglada sportkavajer som passar perfekt för en sommardag i skärgården. I en klädmedveten mans garderob bör det finnas åtminstone ett par kavajer. En eller två formella kostymer – en svart kostym fungerar i de flesta lägen men många vill gärna ha en grå eller mörkblå variant också. Till det kan det vara kul att ha någon lite mer avslappnad udda kavaj – och kanske behöver man en sommar- och en vintervariant. Basfärger fungerar alltid. Vill man piffa till en outfit finns det utrymme med slips eller fluga, skjorta och manschettknappar.

Kostymguiden

Här hittar du våran kostymguide för att göra det enklare för dig när du ska köpa ny kostym eller kavaj inför festen. Oavsett när du ska använda kostymen är det viktigt att du hittar en modell som sitter bra och framför allt som du trivs i. Vi har valt att dela upp vår kostymguide per tillfälle och även några tips på hur du väljer rätt färg på kostymen.

Hur rengör jag kostymen?

Svar: En kostym är ett känsligt plagg som inte bör tvättas hemma, lämna istället in den till en kemtvätt som tar ansvar för att tyget inte tar skada i tvätten. Mindre fläckar kan gå bort med hjälp av vatten och en trasa men oftast är kemtvätt bästa alternativet.

Hur packar jag kostymen för resa?

Svar: Enklaste är att använda den medföljande väskan som oftast följer med när du köper kostymen. Har du ingen speciellt väska kan det vara värt att köpa en. Ett annat alternativ är att rulla ihop kostymen då du minskar risken för att få oönskade veck i tyget.

Så hittar du en kostym som sitter bra

Ett tips är att du mäter dig själv noggrant och sedan kollar på modellens mått som finns utskrivna på webbshopparna. På Outletsverige.se kan du hitta billiga kostymer och kavajer och ofta finner du lyxiga modeller från kända varumärken till nedsatta priser.

Udda kavaj

Om du blivit utbjuden på lunch med chefen eller medbjuden på något mindre formellt evenemang, kan det vara svårt att veta exakt vad du bör ha på dig. En hel kostym känns ju lite överdrivet på en enkel lunch. Vid denna sorts tillfällen brukar klädkoden udda kavaj tillämpas. Udda kavaj är lite som namnet antyder – herrar klär sig i en kavaj som inte har samma färg eller tyg som byxorna. Du behöver heller inte använda slips eller fluga men en skjorta under kavajen är viktigt. Ett stiltips är att kombinera en snygg kavaj med en enkel vit skjorta och ett par chinos i beige. Till detta kan du bära finare skor, men inte svarta lackskor, de är för formella.

En blazer till chinos

För kvinnors del är udda kavaj att vara snyggt klädd, men utan att bli för uppklädd. Du kan alltså ha ett par snygga byxor, men inte jeans. Till detta passar det fint med en prydlig blus eller så kan du köra på en knälång klänning. Matcha med diskreta accessoarer och ett par låga klackskor. Hos oss kan du hitta mängder av snygga kläder som passar perfekt till klädkoden udda kavaj. Välj bland hundratals populära varumärken och hitta nya favoriter redan idag!

Vilken färg på kostymen?

Här har vi listat de vanligaste och populäraste färgerna på kostym.

Blå kostym

En välsittande kostym är något som bör finnas i varje mans garderob. Under livet kommer du behöva den flera gånger och det är skönt att redan ha en hemma. Den svarta kostymen är den absolut mest klassiska, men en blå kostym fungerar till allt. En blå kostym ger en känsla av stil, attityd och elegans, samtidigt som själva snittet avgör när den passar. Här hittar du många snygga kostymer i blått som passar perfekt för jubileumsfesten, bröllopet, dejten eller vid något annat speciellt tillfälle. Just blått passar perfekt till en vit skjorta och en röd fluga. Du kan även matcha din blå kostym med gult – den kompletterande färgen. Eftersom du inte handlar kostymer var och varannan dag kan du med fördel lägga lite extra pengar på en riktigt välsittande och snygg kostym. Här kan du hitta en blå kostym som passar din budget, din smak och din kropp. Vi har snygga kostymer från en rad populära varumärken. Det bästa av allt? Du handlar billigare än någonsin med hjälp av våra rabattkoder. Förutom en blå kostym är det bra att även ha snygga skjortor i åtminstone tre olika färger hemma. Vårt tips är att du väljer en vit, ljusblå och en mönstrad skjorta.

Marinblå kostym

Att handla en snygg kostym är inte det lättaste för även om utbudet är stort kan det vara svårt att välja färg och passform. En svart kostym är en klassisk kostym, dessvärre använder man oftast inte svart kostym på vanligare tillställningar. Att istället satsa på en marinblå kostym är ett riktigt bra val. En marinblå kostym kan du med fördel ha på både studenten, jubileumsfesten eller som gäst på ett bröllop. Marinblå är en stilren och elegant färg som passar perfekt med en vit skjorta och en färgglad detalj. Istället för de vanliga svarta finskorna passar en marinblå kostym mycket bättre med bruna skinnskor. Varför inte köra på en mer annorlunda festoutfit? Matcha en marinblå kostym med bruna hängslen, röd fluga och ett par riktigt snygga skor i brunt läder? För en mer modern känsla kan du hoppa över de vanliga sportstrumporna och istället ta på dig låga strumpor. Kavla upp kostymbyxorna några centimeter och styla håret. Du kommer garanterat att dra blickarna till dig. Här kan du hitta en marinblå kostym som faller just dig i smaken. Eftersom du förmodligen inte handlar kostymer så ofta kan det vara värt att lägga lite extra pengar på något som sitter perfekt. En välsittande marinblå kostym kommer du kunna få glädje av många år framöver.

Mörk kostym

Det finns vissa plagg som alltid bör finnas redo i garderoben, en mörk kostym är ett sådant plagg. Under livets gång dyker det upp många tillfällen där en mörk kostym är perfekt, exempelvis på ett bröllop, en jubileumsfest eller på balen. Genom att hitta och investera i en välsittande kostym har du alltid finkläderna redo. En välsittande kostym kan du använda till många tillfällen och även förändra utseendet på genom att använda skjorta och väst i olika färger. Det finns mängder av olika varianter på en mörk kostym, särskilt när man kollar på byxorna. Många gillar den mer moderna stilen med lite smalare byxben, andra föredrar en mer klassisk look med raka byxben. I slutändan är det viktigt att du själv känner dig bekväm med din kostym. Ett par välsittande kostymbyxor kan du även använda med andra överdelar än den kostymöverdel som du köpte till. Det samma gäller även för kostymöverdelen, kavajen. Den kan du med fördel använda till snygga jeans eller chinos beroende på tillfälle. Att välja en mörk kostym istället för en ljus ger dig så många fler användningsområden. En ljus kostym är självklart också användbart och snyggt, men en mörk kostym platsar i basgarderoben.

Grå kostym

Något som verkligen kännetecknar en mans garderob är utan tvekan kostymen. En grå kostym kan du använda till livets alla festligheter och alla de där speciella tillfällena. Förr i tiden var det en svart kostym som man skulle köra på, men idag kan du själv välja vilken färg du gillar. Fördelen med att välja en grå kostym gentemot en svart är att du kan använda den till fler tillfällen. Grått är väldigt elegant och stiligt utan att bli alldeles för högtidligt. En grå kostym kan du matcha med vit skjorta, grå väst och en fluga eller slips i en avbrytande färg. Välj själv vilken byxtyp du vill ha. Både den klassiska och mer avslappnade byxan är väldigt snygg men även det mer moderna och avsmalnade byxbenet är ett stilsäkert val. När det är dags att köpa en grå kostym kan det vara värt att se mer på kvaliteten och utseendet än på själva prislappen. Eftersom du kan använda din gråa kostym i många år framöver kan det vara värt att investera lite mer pengar än vanligt. Här hittar du mängder av omtyckta och kvalitativa varumärken till riktigt bra priser. Handla din kostym redan idag så är du redo inför alla högtidliga, festliga och speciella tillfällen i livet.

Klädkoder

Det vanligaste frågan när det gäller klädkoder är såklart vilken typ av kostym eller kavaj som gäller, samt vilken färg som är vanligaste vid olika tillfällen.

Klädkod kavaj

Om du fått en inbjudan till en stor fest eller liknande, är det vanligt att det står klädkod kavaj på inbjudningskortet. Det kan vara svårt att veta exakt vad det innebär. Klädkod kavaj är en uppklädd outfit men ändå mer avslappnad än exempelvis mörk kostym. När det står klädkod kavaj bör du välja ut en snygg kavaj som du matchar med en skjorta, alternativt en väst och givetvis en fluga eller slips. Om du ska vara extra formell säger klädkod kavaj att herrar, efter klockan 18 ska ha på sig svarta finskor. Men detta brukar inte vara så noga numer. Klädkod kavaj är lite mer ledigt än om du skulle ha på dig en mörk kostym med matchande kavaj och byxa. Du kan istället välja en ljus kavaj med beigea chinos, vit skjorta och röd fluga. För kvinnor kan klädkod kavaj vara aningen mer fritt än vad klädkoden innebär för herrar. Om du är kvinna och ska klä dig enligt klädkod kavaj kan du tänka att du vill se lika uppklädd ut som en man i kavaj och chinos. Du kan exempelvis klä dig i en kjol som går till knäna, en stilig blus och vackra smycken. Även en snyggare byxa med en vacker topp passar bra. Kjol eller klänning bör inte gå ovanför knäna och du bör heller inte visa axlar. Här kan du hitta mängder av passande kläder för klädkod kavaj för både herr och dam.

Dresscode kavaj

Ofta när folk skickar ut mer formella inbjudningar är det inte ovanligt att det står dresscode kavaj. Vad detta nu innebär kanske inte är så tydligt som man kan tro. Dresscode kavaj innebär i kort att herrar ska klä sig i en snygg kavaj med skjorta och byxa. Du behöver inte ha en hel kostym utan kan exempelvis matcha en ljus kavaj med ett par snygga chinos och en vit skjorta. Ofta innebär dresscode kavaj även att herrar ska bära antingen fluga eller slips. För kvinnor innebär dresscode kavaj att man klär upp sig snyggt. Du kan till exempel bära en snygg kjol som går till knäna eller ett par tjusigare byxor och en fin blus. Matcha gärna med finare accessoarer och smycken. Till skillnad från billiga kostymer eller mörk kostym ska kvinnor alltså inte bära någon slags hellång aftonklänning, utan mer avslappnat men samtidigt fint. Här kan du hitta ett stort utbud av snygga kavajer för herrar och även tjusigare festkläder för damer. Att investera i åtminstone en riktigt välsittande kavaj är väldigt bra. Du kan enkelt mixa och matcha för att förändra utseendet på hela outfiten. Du kan ändå utgå med samma kavaj som grund för att sedan kombinera olika skjortor, byxor och finskor.

Kostym till bröllop

Att välja ut en kostym till bröllop är inte det lättaste, allt beror såklart på vad du trivs i, vilken stil du vill gå på och om det är ditt eget bröllop eller en inbjudan. Om du själv ska gifta dig kan du ha mer fria tyglar i vad du vill ha för kostym. En svart kostym till bröllop är ett väldigt stilsäkert val eftersom svart är en elegant och högtidlig färg. Svart passar dessutom perfekt till den vita brudklänningen. Om du ändå inte vill köra på det vanliga alternativet finns många andra varianter att välja bland. Kostymer hittar du i mängder av färger, bland annat marinblått, grått och beige. Fundera på vad som blir snyggast ihop med brudens klänning och vilken känsla på bröllopet ni vill ha.En grå kostym till bröllop kan vara helt klockren om du klär dig rätt. För att ändå klä upp dig mer än vanligt kan det vara snyggt om du matchar din grå kostym till bröllop med en matchande väst, perfekt sittande byxor och ett par bruna skinnskor. Naturligtvis behövs en slips eller fluga på plats, färgen bestämmer du själv. Om du matchar dina detaljer så som fluga och näsduk med brudens accessoarer kan det blir riktigt snyggt. Bli inspirerad av vårt stora sortiment av kostym till bröllop och hitta den perfekta för just dig.